sunnuntai 22. helmikuuta 2009

pakkomielteensä vanki...



Teemalta tulee tuo Pakkomielteiden vangit. Näin siitä ensimmäisen osan, mutta viimeksi unohdin katsoa. Harmi, koska aihe olisi kyllä kiinnostava.

Mulla on jonkinlaista tarkistamispakkoa. Tosin mulla se tarkoittaa, että katson hellan ja muutenkin kotini pariin kertaa, ettei jää mikään päälle. Joten taidan sittenkin päästä aika vähällä.Tuossa ohjelmassa esim. se mies pesi aamulla käsiään varmaan pari tuntia. Ei päässyt mihinkään ennen kuin oli tehnyt oman rituaalinsa.

Itse luulen, että tuossa on kyse osaltaan ahdistuksesta ja sen hallinnasta. Sitä kehittää itselleen mitä ihmeelisimpiä ahdistuksenhallintakeinoja, mutta joskus nuo voivat kääntyä sitä itse asiaa vastaan.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Luulen jokaisella olevan vähän jotain tarkistamisen paikkoja, mutta jos menee liiallisuuksiin niin silloin pitää hakea apua, eihän sitä pääse lähtemään mihinkään jos noin tekee kuin kerroit tuon miehen tehneen.

Yvonne kirjoitti...

tia, niin varmaan on kullakin omia pikku tarkistamisia. Niin, taitaa tuo mies kyllä mennä vähän liiallisuuksiin. Häntä yritetäänkin auttaa eroon noista pakko-oireista. Varmaan hankalaa elää noiden oireiden ja perheen kanssa. Ja varsinkin, jos ei osaa suhtautua lapsiinkaan normaalista vaan pelkää heidän likaavan.