sunnuntai 11. tammikuuta 2009

yhtenä päivänä marraskuussa




Kävelin marraskuussa sitä lenkkipolkuani, kun otin matkalla muutaman kuvan. Yritin ikuistaa tuota auringonlaskua, mikä ei ollutkaan helppo kuvattava. Otin ensin kuvan kohdistaen tuohon taloon, jolloin ympäristöstä tuli liian vaalea.



Seuraavassa kuvassa yritin taas kuvata tuota varsinaista laskua. Silloin taas talo ja muu ympäristö meni liian tummaksi.
Pitäisi varmaan kouluttautua vaikka medianomiksi, niin oppisin näitä peruskikkoja kuvatessa. Nyt meikäläinen vaan räpsii ja katsoo sitten, miltä lopputulos näyttää.






Viimeiseen kuvaan sain tuota auringonlaskun sävyjä ikuistettua. Pilvet tulivat liian tummiksi. Niin että on tämä vaikeata tämä kuvaaminen. Tosin tehokkaampi kamerakin voisi auttaa asiaa. Milloinkahan nuo kameroiden hinnat oikein tulevat alas? En viitsisi maksaa yhtään enenpää kuin on pakko järjestelmäkamerasta, siis tuosta Sony alpha 300:sta.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä se minullakin monta kertaa menee kokeilun kautta, joskus se on otettava ja opeteltava lisää kameran käytöstä, hiukan osaan mutta paljon on vielä opittavaa.

Kalliita ovat sillä olen haaveillut uuden objektiivin ostoa, hannasin viime vuonna.

Yvonne kirjoitti...

tia, itse ainakin joudun kokeilemaan vaikka kuinka monta kertaa, että onnistuu. Tuo valotus sun muu on aina yhtä hepreaa. Tosin mitä enemmän kuvaa, sen enemmän näkee, mikä olisi hyvä.

Niin, näyttää nuo kamerat maksavan ja kun haluaisin sellaisen kit-paketin. Se on suhteellisen edullinen, mutta on sekin joka tapauksessa liikaa tällä hetkellä.

Objektiivin voi saada hyvän käytettynäkin. Joku tuttuni oli ostanut ja ihan hyvän saanut. Itse en vaan noista niin paljon tiedä, että uskaltaisin käytettyä ostaa. Tai jos löytää jostakin tarjouksesta. Ja riippuu paljon kameramerkistäkin.